Herrenberg leest in Acquoy

28 augustus jongstleden verscheen Nederhalfrond bij uitgeverij Wereldbibliotheek, het eerste deel van het buitengewoon ambitieuze tweeluik ‘Door het Oog van de Cycloon’. Deze dystopische roman speelt zich af in een parallelle Nederlandse werkelijkheid, die een verrassend en vaak verbijsterend licht werpt op de onze. Een hoogst overweldigende leeservaring.

J. Z. Herrenberg (foto Koos Hageraats)

De schrijver van het boek, Johan Herrenberg die geroemd wordt om zijn voordrachtkunst, komt 22 september naar Acquoy om uit het boek voor te lezen. In het Polderhuisje wordt hij welkom geheten door Christoph Blans. Na afloop kan er, onder het genot van een drankje, met de auteur worden nagepraat. Tegen een gereduceerde prijs kunt u na afloop in het Polderhuisje ook een exemplaar van Nederhalfrond aanschaffen.

J.Z. Herrenberg (1961) groeit op in het Amsterdam van Provo en flowerpower, zijn vader een Surinamer, zijn moeder Nederlandse. Politiek, muziek, de Tweede Wereldoorlog, de dekolonisatie krijgt hij met de paplepel ingegoten. Twaalf jaar oud weet hij: ik wil schrijver worden. Vanaf dat ogenblik staat alles in het teken van het schrijven. In 1996 begint hij aan Door het Oog van de Cycloon, dat zich ontwikkelt tot een duizelingwekkend geheel in twee delen. In 2016 voltooit hij het eerste deel, Nederhalfrond. Hij stuurt het manuscript aan critici en auteurs, en sindsdien zingt zijn naam rond in de literaire kringen van Nederland en Vlaanderen. Ondertussen legt hij de laatste hand aan Opperhalfrond, het apocalyptische tweede deel. Door het Oog van de Cycloon is een gelaagd verhaal dat ons onze werkelijkheid voorspiegelt in visionaire, satirische schittering.
 
Aanvang 20:30 uur in het Polderhuisje in Acquoy, Lingedijk 93, 4151 CM
Reserveren kan door een email naar info@vriendenvanacquoy.nl
De toegang is € 7,50

Comments 1