ZINGEN OP HET FORT BIJ ASPEREN

Op zondag 16 september om 15:00 kun je een uurtje komen Zingen op het Fort met zijn fenomenale akoestiek. Hiermee zet Fort bij Asperen de traditie van het Cultuurcafé voort.

Al jarenlang trekken de culturele cafés met muziekvoorstellingen en lezingen een belangstellend publiek . Deze activiteiten brengen levendigheid en het goede gesprek naar het fort. Op een prettige manier is het fijn toeven op onze cultuurplek aan de Linge.

Onder leiding van muziekvakleerkracht en zangeres Helga Buitelaar zingen we canons, circle songs, wereldmuziek, maken we improvisaties en doen meditatieve klank experimenten. Je hoeft er geen getrainde zanger voor te zijn, er wordt geen bladmuziek gebruikt. je hoeft je niet aan te melden en je kunt elke keer in ( of uit) stappen!!

Wat een mooie gelegenheid om elkaar als zangers elkaar te leren kennen, (muzikale) bruggen te slaan en te genieten van elkaars geluid

Daarnaast toont het fort toont ruimtelijk werk van Dik Box en de tentoonstelling What if… van Marcel van Kerkvoorde. Dik Box toont zijn werk verspreid door het fort met veelal zweven sculpturen die voor een deel zijn uitgelicht. Marcel van Kerkvoorde gaat in op de manier waarop het fort onze fantasie en prikkelt en de historische sensatie die daaruit voortkomt. Dat doe hij met ruim 80 schilderijen en tekeningen.

Cultuurcafé, met Zingen op het Fort op zondag 16 september om 15.00, deelname is gratis. Fort bij Asperen, Langendijk 60, 4151 BR Acquoy, fortbijasperen.nl en zangwerkplaatsgorinchem.nl